Rakkauden valo, olen etsinyt sinua kauan.

Kurkottanut pienillä käsilläni, hakenut valppaalla katseellani, kulkenut maailman ääriin ja takaisin. Kulkenut niin, että jalkani ovat väsymyksestä turrat, henkeni salpautunut, kehoni loppuun ajettu.

Missä olet piileskellyt, missä viipynyt, rakkaus?

Matkallani olen monesti uskonut kohdanneeni sinut, mutta se onkin ollut valhekuva sinusta. Olet luvannut minulle onnea, kiintymystä ja hyväksyntää, mutta samalla nauranut vilpittömyydelleni ja hyväuskoisuudelleni. Pahantahtoisesti, itsekkäästi, omaa egoasi kohottaen.

Mutta tiedätkö, oikea rakkaus ei koskaan tekisi niin. Oikea rakkaus ei vaatisi mitään, ei odottaisi mitään, ei syyttäisi mistään eikä käyttäisi valtaa toisen tuhoamiseksi.

Monesti luulin, että kun vain käyttäydyn hyvin, teen mitä käsketään, taivun, nielen loukkaukset, pyydän tarpeeksi monta kertaa anteeksi ja unohdan menneet, sinä rakastaisit minua sellaisena kuin olen.

Mutta niin ei käynyt, sillä sinä olet rakkauden valhekuva. Vaativa, joustamaton, kylmä, etäinen, aina oikeassa, kontrolloiva, mykkä, anteeksi antamaton.

Kunnes pienen pieni ääni sisälläni alkoi puhua. Ensin se kuului vaimeampana kuin kuiskaus, silitteli poskeani, kutitteli käsiäni. Saatuaan huomioni alkoi rakkauden ääni pikku hiljaa voimistua. Se supatteli korvaani rakkaudellisia sanoja: ”olet hyvä”, ”riität”, ”olet tehnyt parhaasi”, ”välität”, ”olet rakkauden arvoinen”.

Aikansa näitä sanoja toistettuaan rakkaus alkoi löytää tiensä perille minussa. Ja niin minä, rakkaudetta syntynyt, vihan ympäröimänä elänyt, aloin huomata asioita. Asioita, jotka eivät olleet hyvin. Asioita, jotka saivat minut voimaan pahoin, pienentymään, vaipumaan epätoivoon, syyttämään itseäni, masentumaan.

Mutta koska rakkaus oli tehnyt minussa hyvää työtä, nämä ennen minua musertaneet asiat eivät päässeet enää sisälle. Ne jäivät ulos huutamaan, raivoamaan ja syyttelemään. Minä suljin huolellisesti porttini valheelliselta rakkaudelta ja käännyin itseäni kohti. Täällä on lämmintä, turvallista ja rauhallista olla. Täällä asuvat itsevarmuus, ilo ja rauha. Täällä asuu rakkaus.

Hyvää joulua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s